Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Позачергова 19 сесія районної ради
25 листопада 2013
23 листопада на площі біля пам'ятника Т.Г.Шевченку відбулось засідання позачергової дев'ятнадцятої сесії районної ради, на якому було прийнято звернення до Президента України та голови Верховної Ради України "Про підтримку євроінтеграційного курсу України".
Сесію вів голова районної ради Богдан Кобилянський .
В роботі сесії взяв участь депутат обласної ради Ігор Кулай, голова районної державної адміністрації Іван Мороз,  заступник голови районної ради Юрій Лахман, голови політичних партій та громадських організацій, міський, селищний, сільські голови, депутати міської, селищної, сільських рад району, представники ЗМІ, громадськість району.
На засіданні сесії були присутні 46 депутатів районної ради, з них - 45  взяли участь в голосуванні. 43 депутати підтримали звернення, 2 - утримались.
Текст звернення додається.
Президенту України
Віктору Януковичу

Голові Верховної Ради України
Володимиру Рибаку


Звернення

Ми, депутати Городенківської районної ради Івано-Франківської області, надзвичайно стурбовані діями Уряду, який 21 листопада 2013 року прийняв рішення щодо призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Висловлюючи думку громади району, заявляємо, що європейський курс України не має альтернативи, а тому рішення Уряду Азарова не має виправдання.
За велінням Кремля, який здійснює безпрецедентний політичний та економічний тиск на Україну, руйнуються існуючі міждержавні торговельні та фінансові зв’язки. Загальна ситуація в країні стає загрозливою: затримуються зарплати, пенсії, соціальні виплати. Такий курс веде до занепаду та руйнування держави.
У гуманітарній сфері нав’язування ідей «русского міра» є нічим іншим, як русифікацією та денаціоналізацією українців. Звертаємо увагу на активізацію добре спонсорованих структур КПУ Симоненка, «Українського вибору» Медведчука, різних ініціативних груп, які під фальшивими  гаслами референдуму мають намір не допустити європейський вибір України.
Україна – це Європа і ми європейський народ, тому наша дорога – в Європейський Союз, бо це наш спільний дім.
Уряд України, більшість у Верховній Раді всупереч волі  громадян України, свідомо зривають процес підписання Угоди.
28-29 листопада підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі було б історичною подією, яка б засвідчила цивілізований вибір українців, як європейської нації.
Так, попри публічні запевнення, Уряд Азарова та партія влади зробили усе, аби зірвати затвердження так званого «євроінтеграційного пакету», законопроектів, а також заблокувати питання звільнення Юлії Тимошенко.
Настав час, коли ми маємо відкинути власні політичні інтереси та продемонструвати громаді району, що вони недаремно довірили нам право та обов’язок представляти інтереси громади, як у районі, так і на загальнодержавному рівні.
Непідписання Угоди з Європейським Союзом – це найбільша поразка, якої не можна допустити. Це перекреслені сподівання усієї нації, яка за свою свободу заплатила мільйонами життів громадян України.
Україна має лише один вибір – приєднатися до європейського шляху розвитку.
Вимагаємо від Президента України Віктора Федоровича Януковича скористатися історичним моментом та підписати 28 листопада 2013 року Угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Непідписання Угоди, на наше переконання, є зрадою національних інтересів України.
Також звертаємось до керівництва Європейського Союзу з твердженням, що український народ прагне бути в єдиній сім’ї європейських народів.


Дизайн: Роман Туз