Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Резолюція Всенародного Віче
03 березня 2014

03.03.2014р.
У цей надзвичайно важкий час для  України і українського народу, коли військові підрозділи Російської Федерації, порушуючи міжнародні та двосторонні угоди, увійшли на суверенну територію України, а Рада Федерації за поданням Президента Росії дала згоду на застосування російських військ в Україні – ми найперше закликаємо всіх громадян району, всіх людей доброї волі  до солідарності з нами, до молитви за Україну і український народ.
Шановні  громадяни району. Вже тривалий час сусідня Росія демонструвала відкриту ворожість до України. Напружувала і без того складну ситуацію. 1 березня 2014 року Рада Федерацій Росії надала Президенту Володимиру Путіну згоду на введення військ в Україну. Це війна Росії проти України. Проти кожного з нас. В цих умовах українське суспільство потребує максимальної мобілізації.
Україна заплатила занадто дорогу ціну за падіння межигірської тиранії. Наші полеглі земляки пішли на смерть заради того, щоб Україна, саме вся Україна, мала шанс на гідне майбутнє. За свободу встали громадяни України різних національностей. Серед загиблих Небесної сотні – і українці, і росіяни, і білоруси, і вірмени.
Ми закликаємо владу Росії схаменутися і зупинити агресію проти України, негайно вивести свої війська з української землі. Вся відповідальність перед Богом і перед людством за непоправні наслідки подальшої ескалації насильства повністю лягає на керівництво Росії.
В нашій державі немає утисків за ознакою мови, нації, віросповідання. Тому ми свідчимо – всі намагання російської пропаганди представити події в Україні як «фашистський переворот» і «перемогу екстремістів» абсолютно не відповідають дійсності.
Ми звертаємося до міжнародного співтовариства, до країн-гарантів безпеки України – США та Великобританії, до Європейського Союзу, до ООН та ОБСЄ: зупиніть іноземне вторгнення в Україну і грубе втручання в наші внутрішні справи! Підрив миру і стабільності в Україні загрожує зруйнувати всю сучасну систему світової безпеки. Тому слід вжити всіх заходів, щоби в Україні не розгорілася війна.
Ми вимагаємо від Прем’єр-міністра України, голови СБУ, міністрів МВС та Міністерства оборони вжити негайних заходів до осіб, які здійснюють антиукраїнські, антидержавні, розкольницькі та проросійські дії.
Не зважаючи на те, що КГБістський маніяк Путін вирішив приміряти на себе ганебні лаври Гітлера, агресія з боку Кремля отримає достойну відсіч української нації. Усі на захист Вітчизни, її незалежності. Не віддамо жодного клаптика української землі окупантам. Ми переможемо!
Нехай у кожного з нас буде непохитне переконання: «В єдності – сила народу!»

Резолюція прийнята на народному Віче  в м. Городенка 3 березня 2014 року

Дизайн: Роман Туз