Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Відзначення Дня Гідності та Свободи
22 листопада 2014
В ідповідно до Указу Президента України від 13.11.2014 р. № 872/2014 з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 р. та у листопаді 2013 р.-лютому 2014 р. постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, в районі 21 -22 листопада відзначено День Гідності та Свободи.
21 листопада відбулися Богослужіння в церквах району, вечером були запалені свічки та ватра пам'яті на центральній площі м. Городенки , отець-декан Ігор Левицький відправив молебень та панахиду за убієнних Героїв Небесної Сотні, бійців АТО та жертв Голодомору.
22 листопада відбулося Віче на центральній площі м. Городенки, яке розпочалося з виконання Державного Гімну України. Священики відправили панахиду за загиблими Героями України, хвилиною мовчання вшановано Їх світлу пам'ять.
Перед присутніми виступили: голова районної ради Богдан Кобилянський , голова районної організації політичної партії ВО «Батьківщина» Євген Ротерман , голова районної організація КУН Богдан Дружкін , голова громадської організації «Майдан» Світлана Кульчинська , голова районної організації ВО «Свобода» Василь Токарик , представник  Правого Сектору В’ячеслав Мартинюк .
Присутні долучилися до збору пожертв, теплого одягу для бійців АТО.

Дизайн: Роман Туз