Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Коментар щодо так званого "депутатського запиту" Ротермана Є.В.
16 грудня 2014
Не зважаючи на те, що Ротерман Є.В. є головою постійної комісії районної ради з питань депутатської етики, законності і правопорядку, він в порушення законодавства називає свої дописи депутатським запитом, хоча жодного депутатського запиту не було включено до порядку денного сесії районної ради.
Наголошую, що згідно практики європейських країн,  Концепції реформування місцевого самоврядування та коаліційної угоди функції адміністрацій мають бути передані виконавчим комітетам, які  створюватимуться радами відповідних рівнів, а ради обиратимуться громадами. Громади сіл, міст, районів, областей матимуть право самостійно вирішувати всі питання життєдіяльності своїх територій. Керувати в районах та областях  будуть люди, яким довіряють громади.
Недовіра людей до районних державних адміністрацій проявилась ще під час Майдану, коли їх представники ховались по кабінетах, не виходили до людей та активно підтримували диктаторський режим Януковича. Натомість, районні ради, депутати різних рівнів, органи місцевого самоврядування спільно з громадами організовували майдани на місцях, брали участь в Револіції Гідності в м.Києві.
А зараз, щоб утримати на посаді представників політичної сили, яку очолює Ротерман Є.В., він застосовує підміну поняття реформи місцевого самоврядування. Є побоювання, що чиновники, які прийшли до влади, засіли в кабінетах і абсолютно не готові нічого змінювати на краще.
Слід відзначити, що в цей непростий час політичної кризи, районна рада працювала стабільно та довела, що місцеве самоврядування є дієвим органом влади, здатним брати на себе відповідальність, приймати рішення та забезпечувати збалансованість дій всіх владних структур в районі. Саме районна рада взяла на себе відповідальність за загальний стан справ в районі, координувала дії правоохоронних органів з тим, щоб не допустити ніяких негативних моментів та безладу в районі.
Городенківська районна рада не чекає на бюджетні кошти, а вирішує багато проблем району, зокрема через  введення інвестиційних проектів та програм розвитку.
Новим напрямком у вирішенні соціально-економічних проблем громад району стала участь органів місцевого самоврядування та місцевих громад у Міжнародних, Всеукраїнських та обласних проектах та програмах розвитку.
Працюючи в цих програмах органи місцевого самоврядування, громади набули вже певного досвіду своєю працею вносити певний ресурс у розвиток своєї території. А це не малі кошти, які додатково прийшли до бюджету розвитку району. Більше 30 громад взяли активну участь в проектах та програмах. Серед них і районна рада, її ресурсний центр громад району. За останні роки районна рада виграла п’ять  Всеукраїнських проектів та вела контроль за їх реалізацію, а саме:
- «Впровадження ефективної системи опалення та використання сучасних технологій по збереженню тепла в дитячому оздоровчому комплексі «Перлина Придністров’я» з бюджетом 500 тис.грн.;
- «Інноваційна модель створення багатофункціонального центру інформації, навчання та різних видів дозвілля для дітей та молоді на базі дитячого оздоровчого комплексу «Перлина Придністров’я», з бюджетом 1млн.грн. ;
- «Інноваційний підхід до впровадження енергозберігаючих заходів в Топорівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Городенківського району»,  з бюджетом 700 тис.грн.;
- «Інноваційний підхід щодо створення та впровадження ефективної моделі розвитку первинної медико-санітарної допомоги у сільській місцевості Городенківського району», з бюджетом  1 млн.грн. Внаслідок цього проекту значно покращився матеріально-технічний стан сільських амбулаторій та ФАПів сіл: Чернятин, Серафинці, Семаківці, Вікно, Михальче, Пробабин.
- «Використання потенціалу сонячної енергії та впровадження інших енергозберігаючих технологій в дитячому відділенні Городенківської центральної районної лікарні – шлях до успішного лікування дітей району», з бюджетом 1 млн.грн. Кошти на даний проект ще не отримані, у зв’язку з важким становищем в державі,  але надіємось, що цей проект  буде реалізовано у 2015-2016 роках.
Сьогодні в районі реалізується п’ять обласних проектів.
За підсумками конкурсної комісії ще шість громад стали переможцями обласного конкурсу 2014 року. Реалізація проектів буде здійснюватись у 2015 році.
Приємно є те, що 17 листопада 2014 року наш район втретє був відібраний для співпраці в Міжнародному Проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Що дасть громадам змогу вирішувати проблеми своїх територій. На даний час Проект розпочав свою роботу в районі.
Ресурсний центр громад районної ради координує роботу та надає методичну, практичну допомогу громадам  району  в написанні та реалізації проектів.
Всього за 2008-2014 роки в район залучені кошти  в сумі 8млн.173 тис.грн. Тому працювати в проектах необхідно, сьогодні це єдиний шлях вирішення назрілих проблем району. Так сьогодні працюють європейські країни.
Євгене Володимировичу, ось Вам і відповідь, як і над чим працює районна рада, хоча, як депутату районної ради, Вам мало би бути про це відомо.
Логічним було б зараз прозвітувати вам, Євгене Володимировичу, про свою діяльність за час вашого перебування як керівника органу місцевого самоврядування, депутата декількох скликань, як керівника фракції «Батьківщина» в районній раді,  голови цієї ж партії, особисто про ваш вклад і вклад партії в соціально-економічний розвиток району. Просимо навести конкретні факти вашої діяльності.
Більше як півроку члени вашої партії очолюють районну державну адміністрацію. Що змінилося? Хіба що останнє місце в області.
Вводити в оману людей і критикувати значно легше, аніж самому працювати.
Потрібно виконати одну з основних вимог Майдану - змінити не тільки людей при владі, але й саму систему влади. Влада має бути ефективна, професійна та відповідальна, в першу чергу перед своєю громадою.
Дизайн: Роман Туз