Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Підписання меморандуму
24 червня 2015

В урочистій обстановці в Палаці Культури 23 червня 2015 року підписано меморандум про співпрацю з представниками німецької компанії  " NAWARO Bio Energie AG " відносно будівництва заводу по виробництву промислового біогазу - біометану на Городенківщині.

Угоду підписали голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук, голова державного агенства з енергоефективності України Сергій Савчук, голова правління компанії NAWARO BioEnergie AG Фелікс Гессе, генеральний директор ТОВ "Наваро Україна" Олександр Решетко, Городенківський міський голова Степан Яворський, Серафинецький сільський голова Дмитро Ощипко, керівник агрофірми «Обрій» Василь Боднарчук .

Голова Правління компанії NAWARO BioEnergie AG Фелікс Гессе розповів, що Городенківщина є сприятливою для вирощування сировини. За його словами, на Прикарпатті відчутна підтримка місцевих органів виконавчої влади. «Це був наш вибір, так як на Івано-Франківщині ми маємо надійних партнерів, – сказав Фелікс Гессе. – Переконаний, якщо нам вдасться реалізувати нашу справу на практиці, і завод стане успішним, то безумовно  будемо розширювати мережу таких ж заводів в інших областях  України».

Як відзначив генеральний директор ТОВ "Наваро Україна" Олександр Решетко Городенківський завод після його будівництва буде одним із найбільших у світі по виробництву біометану.

Слова подяки були висловлені депутату обласної ради нашому краянину Василю Матійчику, який приклав багато зусиль, щоб проект по будівництву заводу був реалізований саме в Городенківському районі.

На думку голови районної ради Богдана Кобилянськогом відкриття даного підприємства – це великі перспективи для Городенківського району. Крім робочих місць ми ще отримаємо додаткові ресурси для розвитку нашої інфраструктури. Це буде перший екологічно-безпечний завод в Україні по виробництву газу біометану, який працюватиме виключно на відходах сільськогосподарської сировини.

Від сьогодні та до відкриття заводу довгий та складний шлях, який нам треба пройти разом і який відкриє нам перспективи для економічного розвитку нашого краю та енергетичної незалежності нашої держави.

Дизайн: Роман Туз