Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Семінар Городенка-Заставна: штрихи до співпраці
20 травня 2008

Цими днями на Городенківщині на запрошення районної влади побувала численна делегація сільських голів Заставнівського району Чернівецької області на чолі з головою районної ради Сергієм Капіцьким. Давня дружба єднає два сусідні райони - покутський край і буковинський.

Буковинці ознайомилися з роботою своїх колег із Серафинців і Тишківців - Василя Кабана та Василя Тацюка. І гості, і господарі вклонилися до землі й поклали квіти до пам’ятників Леву Бачинському і Тарасові Шевченку в Серафинцях, Роману Шухевичу в Тишківцях.

Своєю монументальністю приємно вразила керівників сіл Буковини і визначна пам’ятка архітектури України - Костел Непорочного Зачаття Діви Марії в Городенці. Відвідуючи Музей визвольної боротьби імені Романа Шухевича в його родинному селі Тишківцях, гості відчули, як шанують тут пам’ять про свого земляка.

Родзинкою для них став і візит до Серафинецької музичної школи, учень якої, Нестор Миндюк, недавно став лауреатом першої премії на обласному конкурсі піаністів, отож широко відчинив собі двері до Львівської консерваторії.

Заставнівці також ознайомилися з ДОК "Перлина Придністров’я на березі" Дністра поблизу Михальча. Завершився семінар футбольним матчем працівників органів влади двох районів.

Підсумовуючи перебування делегації на Прикарпатті, керівник Заставнівщини Сергій Капіцький зазначив, що він завжди був гордий дружбою з покутськими сусідами і низько вклоняється галичанам за їх великий національний дух, за їх велику любов до України.

Дизайн: Роман Туз