Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Депутати Городенківської районної ради одноголосно виступили на захист рідної мови
12 червня 2012
Відбулося пленарне засідання десятої сесії районної ради шостого демократичного скликання.
Сесію вів голова районної ради Богдан Кобилянський .
В роботі сесії взяли участь голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич , секретар постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій Олександр Левицький , голова районної державної адміністрації Іван Мороз ,  заступник голови районної ради Юрій Лахман , заступники голови районної державної адміністрації, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій району, голови політичних партій та громадських організацій, міський, селищний, сільські голови, директори освітніх закладів району, завідувачі амбулаторій та ФАПів району, представники засобів масової інформації, духовенство району.
Сесію було розпочато визнанням повноважень новообраного депутата районної ради Бойчука Олександра Івановича .
Наступним депутати розглянули надзвичайно важливе питання сьогодення захисту української мови.
За дорученням президії районної ради заступник керуючого справами, депутат районної ради Олександра Гудзик ознайомила присутніх із зверненням Івано-Франківської обласної ради до Президента України В.Януковича, Верховної Ради України щодо недопущення запровадження в Україні другої державної мови. В обговоренні взяли участь представники всіх депутатських фракцій та політичних сил, представлених в районній раді, які в своїх емоційних виступах підтвердили свою стійку громадянську позицію щодо недопустимості  впровадження в Україні другої державної мови - російської.
За результатами поіменного голосування всі присутні на засіданні сесії депутати районної ради одностайно підтримали звернення Івано-Франківської обласної ради, тим самим засвідчивши обурення та несприйняття зрадницького закону, який має на меті витіснити рідну мову зі вжитку українського народу.
Голова обласної ради Олександр Сич та депутат обласної ради Олександр Левицький також в своїх виступах заявили про рішучу готовність стати на захист єдиної державної української мови як невід'ємної частини суверенітету Української Держави.
Крім того, депутати розглянули та затвердили ряд важливих питань життєдіяльності району.
Також схвалено проект Городенківської районної ради «Використання потенціалу сонячної енергії та впровадження інших енергозберігаючих технологій в дитячому відділенні Городенківської центральної районної лікарні – шлях до успішного лікування дітей району» та вирішено направити його на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.
Після розгляду питань порядку денного всі присутні мали можливість поспілкуватись із головою обласної ради Олександром Сичем та депутатом обласної ради Олександром Левицьким з приводу всіх важливих та наболілих питань.
Дизайн: Роман Туз