Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Відвідання заводу по виробництву біометану.
08 червня 2015

На запрошення фірми NAWARO Bio Energie AG та з ініціативи депутата Василя Матійчика 05 червня делегація у складі керівників району - голови районної ради Богдана Кобилянського, голови РДА Василя Буджака, депутатів районної та міської рад, представників політичних партій, громадських організацій, представників сіл Ясенів-Пільний та Серафинців відвідала німецьке місто Гюстов, де ознайомилася з роботою заводу по виробництву газу біометану. Делегація мала можливість поспілкуватися бургомістром цього міста та керівництвом компанії.

Подібний завод планується побудувати на території Городенківщини. Завод працюватиме виключно на відходах сільськогосподарської рослинної сировини: соломи, ріпаку, кукурудзи. Із цих відходів буде вироблятися газ та органічні добрива. Сміття і відходи тваринництва не використовуватимуться. Для Городенківського району це нові робочі місця та суттєві надходження до  місцевого бюджету.

Учасники делегації переконалися в екологічній безпеці цього заводу. Побудова заводу дасть можливість формувати ринок відновлювальної енергії. Це буде перший завод в Україні такої потужності. Для нашої держави це - конкретний крок щодо енергетичної незалежності від Росії. Кожен гектар землі мав би працювати на відновлення енергії. Для цього необхідно напрацювати ряд законодавчих актів.

В Німеччині працює 143 таких заводи. Цією ж фірмою будується завод-аналог у Прибалтиці. У другій половині червня буде підписаний договір про співпрацю між Городенківською районною радою, Городеніквською РДА, міською радою, Серафинецькою сільською радою та фірмою NAWARO Bio Energie AG.  Після цього почнуться конкретні кроки щодо виготовлення проектної документації заводу.Завод планується побудувати протягом двох років.

Дизайн: Роман Туз