Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Форум місцевого розвитку Городенківського району
07 грудня 2015

Відбувся Форум місцевого розвитку Городенківського району, на якому обговорено ключові питання впровадження Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-III", за участю координаційного комітету форуму місцевого розвитку Городенківського району, органів місцевого самоврядування виконавчої влади, організацій громад сіл-учасників Проекту: Сороки, Ясенів-Пільний, Торговиця, Топорівці.

Крім того, районному ресурсному центру громад урочисто вручено ноутбук та багатофункціональний пристрій для друку та копіювання за підсумками перемоги в конкурсі ресурсних центрів України.

В роботі форуму взяли участь координатор обласного ресурсного центру громад Проекту МРГ-III Олеся Хомин ,  заступник голови районної державної адміністрації Ярослав Левкун , заступник керівника виконавчого апарату (керуючий справами) районної ради Дмитро Шологон , координатор районного ресурсного центру громад Олександра Гудзик .

За результатами засідання Форуму прийнято резолюцію, текст якої додається.

Резолюція форуму місцевого розвитку Городенківського району

7  грудня   2015 року

Співпраця з Проектом ЄС/ПРООН   «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» фаза – ІІІ Городенківського району, яка розпочалася 27 листопада 2014 року, дає бажані результати в соціально-економічному розвитку громад та у згуртованості громад на вирішення проблем своїх територій.

Заслухавши виступи координаторів обласного ресурсного центру громад Проекту МРГ-3, учасників форуму, голів благодійних та громадських організацій сіл: Сороки (Кушнірук В.О.), Торговиця (Вишинська Л.А.),   Ясенів-Пільний (Чупрун О.Ю.), Топорівці (Сливчук О.А.)  про хід реалізації ІІІ-фази  Проекту   «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» форум відмічає, що в даний час громади працюють над впровадженням своїх мікропроектних пропозицій.

У громадах сіл: Сороки, Ясенів-Пільний відбулися тендери, підписані договори про співпрацю між громадою і підрядчиками, ці дві громади отримали перший транш від ЄС/ПРООН та від обласного і районного бюджетів, зібрані кошти громад. Завершуються роботи по заміні вікон і дверей в обох громадах.

Торговицька громада провела тендер, йде підготовка документів на погодження тендеру.

Топорівська громада подала в засоби масової інформації запрошення до участі в конкурсі підрядчиків на виконання робіт по заміні вікон і дверей в Топорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Форум відзначає позитивну роль щодо дотримання умов договору по фінансуванню проектів з боку обласної та районної державної адміністрації. А також форум відмічає позитивну роль обласного та районного ресурсних центрів по наданню методичної допомоги та співпраці з громадами по реалізації Проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” – ІІІ.

Виходячи  з вищенаведеного, форум  вважає за доцільне:

1. Інформацію учасників Проекту про хід реалізації ІІІ етапу Проекту   «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»  прийняти до відома.

2.  Рекомендувати головам  громадських організацій, функціональним групам, активу сіл активізувати   участь громад у впровадженні Проекту в Городенківському районі.

3. Головам громадських організацій сіл: Сороки (Кушнірук В.О.),  Ясенів- Пільний (Чупрун О.Ю.) вчасно та якісно здати фінансові звіти в обласний ресурсний центр громад.

4. Голові ГО с.Торговиця (Вишинська Л.А.) підготувати та направити в обласний ресурсний центр громад документи на погодження тендеру.

5. Голові ГО с. Топорівці   (Сливчук О.А.), спільно із тендерним комітетом провести тендер 25 грудня 2015 року.

6. Контактним особам від районної ради  (О.Гудзик), (Д.Шологон) здійснювати координацію роботи  щодо забезпечення ефективного впровадження Проекту в районі.

7. Контроль за виконанням даної резолюції покласти  на координаційний комітет Форуму місцевого розвитку Городенківського району.

Голова координаційного комітету                            Богдан Кобилянський

Дизайн: Роман Туз