Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Вічна пам'ять та слава Героям!
18 лютого 2016
Всіх до одного ми повинні пам’ятати,
Хто нас в цей час тяжкий  на сході та Майдані захищав,
Щоб знала кожна вбита горем мати,
Що недаремно син життя своє віддав.
Багато синів і дочок України віддали своє життя за честь і гідність громадян України, висловлюючи своє небажання жити  в державі, де правив режим Януковича.
Сьогодні минає друга річниця розстрілів на Майдані Незалежності Героїв Небесної Сотні. Цього ж дня  віддав своє життя за свободу і незалежність України наш земляк, Герой України, депутат Городенківської районної районної ради шостого демократичного скликання, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку та земельних відносин, голова Городенківської районної організації ВО «Свобода», засновник і директор клубу «Золоте руно», Сотник Івано-Франківської сотні на Майдані у Києві СЕРГІЙ ДІДИЧ .
Сергій Дідич понад усе любив рідний край і більшу частину свого життя присвячував його туристичному  розвитку. Його громадську організацію «Золоте руно», яка займалася перш за все сплавами по Дністру, знають в усій Україні і за її межами.
Сергій Дідич був життєрадісним, ініціативним, творчим. Завжди був душею туристичного товариства Прикарпаття. Він перший почав розробляти туристичні маршрути сплавів по рідному Дністру. Дністер, за його планами, мав стати другим масштабним центром туристичного розвитку Івано-Франківщини. Захоплювався гірськими  походами, підкорив чимало вершин. Красу природи відображав у своїх фотографіях. Люди постійно гуртувалися навколо нього, він встигав приділяти увагу всім, завжди був відкритим, зібраним та впевненим у собі. Матеріальне завжди   для нього  було другорядним.
Він мріяв про те, щоб люди в Україні жили так, як живуть в розвинутих Європейських країнах, тому одним із перших очолив майдан у Городенці  та разом з дружиною поїхав на столичний Майдан на початку грудня 2013 року, там довірили йому очолювати Івано-Франківську сотню.
Сергій Дідич був знаною людиною на Городенківщині, приймав активну участь в громадсько-політичному житті краю, був товариським, користувався авторитетом серед депутатського корпусу та громадськості району.
Указом Президента України №890/2014 Дідичу Сергію Васильовичу присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час революції гідності.
Він вірив, що тільки спільно ми подолаємо рабство, тиранію і виберемо свободу, світле майбутнє, справедливість для наших дітей і онуків. За це він, не вагаючись, віддав своє життя 18 лютого у провулку Кріпосного права у м.Києві.
Пам'ятаємо...Сумуємо...
Вічна пам'ять Герою!
Дизайн: Роман Туз