Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Річці Дністер - чисті береги
21 червня 2008

Близько 50 осіб взяли участь у екологічній акції, що проходила на берегах Дністра.
21 червня активісти Клубу мандрівників "Золоте руно" разом з партнерами з Регіонального туристично-інформаційного центру, представниками обласної та районної рад, місцевої влади й центру краєзнавства і учнівської молоді провели прибирання дністровських берегів у районі с. Незвисько Городенківського району.
Протягом акції було зібрано чимало сміття, яке заледве вмістилося у причеп. Такою акцією ентузіасти хотіли подати приклад мешканцям навколишніх сіл та відпочиваючим туристам, як потрібно дбати про екологічний стан річкової зони, яка досить часто є місцем відпочинку у літній період.
За словами керівника акції Сергія Дідича, протягом цього літа завдяки гранту в рамках програми МАРТА КНІП, який надало Посольство Королівства Нідерландів в Україні, на берегах Дністра з’являться облаштовані відпочинкові зони, а місцеве населення та гості регіону будуть більш ознайомленими з екологічними правилами, яких потрібно дотримуватися, щоб жити у гармонії з природою.

Своє захоплення участю в акції депутат обласної ради Ганна Беляшова висловила словами : "Дуже потрібна і корисна справа очищення берегів річки Дністер була вдало поєднана з краєзнавчою роботою та відпочинком. Тільки взявши участь у такій акції, ми можемо гідно оцінити красу Дністровського каньйону – справжньої перлини природи нашої України".

Дизайн: Роман Туз