Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Презентація проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"
04 липня 2008

Днями в Городенківському районі відбувся семінар-презентація  проекту "Місцевий розвиток орієнтований на громаду". Перед  міським, селищним та сільськими головами виступили асистент з  розвитку громад обласного підрозділу вправадження проекту Леся  Попелюк, головний спеціаліст відділу євроінтеграції та міжнародної  технічної допомоги головного управління з питань туризму,  євроінтограції, зовнішніх зв’язків та інвестицій  облдержадміністрації Руслан Слободян, заступник голови  райдержадміністрації Богдан Романюк, координатор проекту в районі Олександра Гудзик. Наш район ввійшов в число районів, де буде  впроваджуватись на протязі 2008-2011 років проект "Місцевий розвиток  орієнтований на громаду" на суму 250 000 гривень.

Проект  передбачає підтримку мережі фельдшерсько-акушерських пунктів,  енергозберігаючі заходи в установах соціальної інфраструктури, екологічний захист навколишнього середовища, утилізація відходів,  знешкодження запасів пестицидів, комунальне водопостачання і  комунальний транспорт. Проект фінансується Європейською Комісією і  співфінансується та впроваджується Програмою розвитку ООН. Проект  погоджений Урядом України в рамках національної програми дій Tacis.  Проект проходить під гаслом "Разом дієвіше" і його метою є створити  сприятливе середовище для сталогго соціально-економічного розвитку  на місцевому рівні шляхом самоорганізації та соціальної активізації  громад.
Присутнім продемонстровано фільм про досвід впровадження подібних  Програми розвитку ООН "На сходинку вище" в інших регіонах України.  Оголошено умови проведення конкурсу для участі в проекті на  місцевому рівні. Сільські ради, які пройдуть відбірковий тур стануть  учасниками проекту.
Головою районної державної адміністрації  Василем Ємчуком та головою районної ради Богданом Кобилянським  підписано Угоду про партнерство з реалізації даного проекту в
районі.

Дизайн: Роман Туз