Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Об"єднання територіальних громад
30 червня 2015

З ініціативи голови районної ради Богдана Кобилянського відбулася нарада з питань об"єднання територіальних громад Росохацької, Виноградської, Острівецької, Торговицької, Сороківської, Слобідської, Вербівцівської сільських рад.

Спонукав до проведення такої наради проект рішення Івано-Франківської обласної ради "Про перспективний план формування територій громад області", де вищезгадані сільські ради за запропонованим планом мали б входити до територіальної громади с-ща Гвіздця Коломийського району. За такий перспективний план депутати обласної ради не проголосували. Голова районної ради Богдан Кобилянський звернувся до регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад області із запитанням:" Якими документами керувалась робоча група, приєднуючи сім сільських рад Городенківського району до Коломийщини, не поставивши до відома навіть керівництво району і не маючи на те рішень сесій вищезгаданих сільських рад".

На нараду були запрошені голови сільських рад, депутати районної ради, які представляють населені пункти, директори шкіл, головні лікарі амбулаторій  та завідуючі ФАПів, працівники культури, керівники установ, начальники управлінь та відділів РДА. В роботі наради також взяв участь голова районної державної адміністрації Василь Буджак. Відбулося жваве обговорення питань добровільного об"єднання територіальних громад. За підсумками наради прийнято звернення громад до регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад області, а також направлені листи за підписами голів районної ради та районної державної адміністрації на ім"я голови  Івано-Франківської обласної ради Василя Скрипничука та до робочої групи.

Дизайн: Роман Туз