Офіційний сайт Городенківської районної ради

Анонси

Роман Шухевич - Герой України
30 червня 2015

Сьогодні минає 108 річниця від Дня народження Героя України, генерал-хорунжого, головного командира УПА Романа Шухевича.

Історія Української Повстанської Армії нерозривно пов’язана  з іменем Романа Шухевича, людини, яка творила цю армію й очолювала її протягом семи років до своєї смерті. Він чи не єдиний з-поміж найавторитетніших борців за волю і соборність України впродовж свого нетривалого життя активно боровся проти всіх окупантів нашої землі.

Його життєвим кредом було гасло: «І ціль  у нас одна: воля у власній державі. Суверенна, Соборна, Українська Держава – то наша найближча Мета, а шлях до неї – Боротьба».
Доля генерал-хорунжого, головного командира УПА була пов’язана із збройним спротивом окупантам України. Він свідомо передбачав своє майбутнє: «Я знаю, що скоріше чи пізніше згину від ворожої кулі. Старим я не буду напевне. Я не боюсь за нашу будучину, коли знаю, що наші засуджені сільські хлопці гинуть з окликом: «Нехай живе Україна!» Любов до визвольного змагання є в них більша за любов до особистого життя. Наші горді революціонери заглядають сміливо смерті в вічі. Я відчуваю щораз більшу відповідальність перед найкращими синами українського народу».
Усе своє життя Роман Шухевич присвятив боротьбі за волю українського народу і побудову самостійної соборної Української держави. Його патріотизм був щирий і відвертий.
Його ім'я стало символом незалежності й безмежної посвяти для Батьківщини, прапором визвольної боротьби. «Роман Шухевич був із крови й кости борець визвольної справи», - писав про нього Степан Бандера.
Дух Шухевича і досі панує на нашій українській землі. Він дає нам наснагу любові до Бога та України.
Слава Україні!   Героям слава!

Дизайн: Роман Туз